MUFFINKI CYNAMONOWE
Składniki:
- 2 szklanki maki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1 duże jajko
- 0,75 szklanki mleka
- 0,25 szklanki oleju
- 25 dag konfitury/dżemu morelowego
Przygotowanie:
1. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i przyprawy
wymieszać. W innej misce roztrzepać jajko z mlekiem, olejem i aromatem. Mokre
wlać do suchych składników, wymieszać do połączenia.Na koniec dodać
konfiturę/dżem i ponownie wymieszać.
2. Masę przelać do papilotek na muffinki do 3/4 ich
wysokości. Piec w 175 stopniach około 25 minut do "suchego patyczka".
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Smacznego!
źródło: www.durszlak.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz